Szeretettel köszöntelek a Horgászat Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris nézegetheted a horgász videókat, kapitális harcsákhoz, pontyokat. Beszélgethetsz más horgásztársakkal és feltöltheted saját peca-élményeidet.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Takács Tivadar
Horgászat Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Horgászat Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris nézegetheted a horgász videókat, kapitális harcsákhoz, pontyokat. Beszélgethetsz más horgásztársakkal és feltöltheted saját peca-élményeidet.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Takács Tivadar
Horgászat Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Horgászat Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris nézegetheted a horgász videókat, kapitális harcsákhoz, pontyokat. Beszélgethetsz más horgásztársakkal és feltöltheted saját peca-élményeidet.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Takács Tivadar
Horgászat Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Horgászat Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris nézegetheted a horgász videókat, kapitális harcsákhoz, pontyokat. Beszélgethetsz más horgásztársakkal és feltöltheted saját peca-élményeidet.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Takács Tivadar
Horgászat Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Öt recept karácsonyra nem csak horgászoknak, de csak halból.
Karácsonyi
gombás-tejszines hal
Hozzávalók:
-70-80
dkg lehetőleg szálkamentes halfilé
-1 mokkáskanál
csemege pirospaprika
-3 evőkanál liszt
-1 közepes
vöröshagyma
-10 dkg vaj
-20-25 dkg csipkegomba ( de
lehet más is)
-1 dl tej
-2 dl főzőtejszin
- egy
kupica konyak ( ez bolonditja meg)
-só
-őrölt
fekete bors
Elkészítés:
A halat
kisebb szeletekre vágjuk, majd a pirospaprikával
fűszerezett 2 evőkanáknyi lisztben megforgatjuk.A hagymát
megtisztitjuk, lereszeljük vagy finomra vágjuk, és
a vajjal eggyüt egy mikrohullámot álló
edénybetesszük és 600 vattal 2 percig pároljuk.
a gombát megtisztitjuk, cikkekre vágjuk, a hagymára
dobjuk.Lefedve, változatlan teljesitménnyel 3percig
pároljuk.A tejet , a maradék 1 kanálnyi
liszttel, sóval, borssal, a tejszinnel mixerbe töltjük
és kicsit pépesitjük.Adagonként a gombára
öntjük úgy, hogy közben a halat is
belerétegezzük. Lefedve, 600 vattal 15 percig pároljuk.
Közben egyszer-kétszer a halat óvatosan
"emelgetve" megkeverjük, vigyázva hogy ne
törjön!! 5 percnyi pihentetés után
tálaljuk.Párolt rizs illik köretnek hozzá!!!
Tengeri halleves
Hozzávalók:
50dkg tengerihal-filé, 1 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, zellergumó, zellerzöld, 1 szál póré, 1 paradicsom, késhegynyi kurkuma, 2 db halászlékocka, só
Elkészítés:
Tegyük fel a hal és a zöldségek felét és a paradicsomot főni annyi vízbe, amennyi jól ellepi. Ízesítsük a halászlékockával, kurkumával, sóval. Vágjuk a többi zöldséget vékony csíkokra, a halhúst kockákra. Félórás lassú forralás után az alaplevet turmixoljuk vagy passzírozzuk át. A krémleveshez adjuk hozzá a zöldségcsíkokat és a halat, és kis lángon, pár perc alatt főzzük össze. Ízlés szerint világos vajas rántással is sűríthetjük.
Egészben sült süllő
hozzávalók
4 db süllő, 3 db citrom, olaj, búzaliszt (finom), só
1. Tisztítsa meg a süllőket és sűrűn irdalja be mind két oldalát.
2. Dörzsölje be a halakat sóval, locsolja meg citromlével.
3. Hagyja állni a hűtőben 1-2 órát.
4. Forgassa meg a halakat lisztben.
5. Süsse ropogósra bő olajban.
6. Csepegtesse le a halakat.
7. Citrommal, főtt, petrezselymes burgonyával tálalja.
Illik hozzá a majonéz.
Tiszai halászlé
Hozzávalók:
1 kg hal, 3 nagy fej vöröshagyma, 5 dkg zsír, 1 kk só, 1 kk paprika, 1 erôs zöldpaprika, 1 paradicsom.
Elkészítés:
Az igazán jó halászlé 3 féle halból készül, és minél nagyobb mennyiségben fôzik, általában annál ízletesebb. Ajánlott halfélék a ponty, a harcsa és a keszeg. Vágjuk apróra a hagymát, majd rövid ideig pároljuk zsíron, de ne pirítsuk meg. Ezután szórjuk meg a sóval és a paprikával, majd bô vízzel felengedve fôzz-k puhára. Dobjuk bele a keszegeket és a maradékokat (fej, farok), a feldarabolt paprikával és paradicsommal. Ha ez is puhára fôtt, törjük át az egészet szitán. Ez a lé nagyjából egy órán keresztül fô, addig tisztítsuk meg a halakat, vágjuk kb. 3 centi vastag szeletekre, és hagyjuk negyed órát besózva állni. Ezután tegüke egy nagy lábasba a halszeleteket, öntsük rá az áttört levet, és hígítsuk fel vízzel annyira, hogy a halszeleteket teljesen ellepje. Ízlés szerint még sózzuk, paprikázzuk. Fôzzük egyenletes tûzön kb. háromnegyed órán át. Keverni nem szokták, mert a hal összetörhet. Az ikrát/tejet a fôzés vége elôtt kb. 5 perccel tegyük hozzá. Ugyanabban az edényben tálaljuk, amiben fôtt.
Tejfölös ponty dunántúli módra
Hozzávalók:
1 kiló felszeletelt ponty, 25 dkg gomba, 5 dkg vaj, 2 dl fehérbor, 1 pohár tejföl, 1 ek. liszt, só, ételízesítô
Elkészítés:
A halat be kell sózni, ételízesítôvel megszórni és betenni egy római tálba. Ezután a borban elkevert szeletelt gombát ráhelyezzük a halra, majd sütôbe tesszük. Amikor a hal megpuhult, megkenjük a liszttel elkevert tejfölt és még öt percre visszatoljuk a sütôbe.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
That's an astute ans
Balatoni süllőzés II.
Balatoni süllőzés
A süllő fárasztása