Horgászat: Karácsonyi halvacsora

Szeretettel köszöntelek a Horgászat Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris nézegetheted a horgász videókat, kapitális harcsákhoz, pontyokat. Beszélgethetsz más horgásztársakkal és feltöltheted saját peca-élményeidet.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 7690 fő
  • Képek - 6707 db
  • Videók - 191 db
  • Blogbejegyzések - 250 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 829 db

Üdvözlettel,
Takács Tivadar
Horgászat Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Horgászat Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris nézegetheted a horgász videókat, kapitális harcsákhoz, pontyokat. Beszélgethetsz más horgásztársakkal és feltöltheted saját peca-élményeidet.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 7690 fő
  • Képek - 6707 db
  • Videók - 191 db
  • Blogbejegyzések - 250 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 829 db

Üdvözlettel,
Takács Tivadar
Horgászat Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Horgászat Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris nézegetheted a horgász videókat, kapitális harcsákhoz, pontyokat. Beszélgethetsz más horgásztársakkal és feltöltheted saját peca-élményeidet.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 7690 fő
  • Képek - 6707 db
  • Videók - 191 db
  • Blogbejegyzések - 250 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 829 db

Üdvözlettel,
Takács Tivadar
Horgászat Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Horgászat Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris nézegetheted a horgász videókat, kapitális harcsákhoz, pontyokat. Beszélgethetsz más horgásztársakkal és feltöltheted saját peca-élményeidet.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 7690 fő
  • Képek - 6707 db
  • Videók - 191 db
  • Blogbejegyzések - 250 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 829 db

Üdvözlettel,
Takács Tivadar
Horgászat Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Öt recept karácsonyra nem csak horgászoknak, de csak halból.

 

Karácsonyi gombás-tejszines hal

Hozzávalók:
-70-80 dkg lehetőleg szálkamentes halfilé
-1 mokkáskanál csemege pirospaprika
-3 evőkanál liszt
-1 közepes vöröshagyma
-10 dkg vaj
-20-25 dkg csipkegomba ( de lehet más is)
-1 dl tej
-2 dl főzőtejszin
- egy kupica konyak ( ez bolonditja meg)
-só
-őrölt fekete bors

Elkészítés:
A halat kisebb szeletekre vágjuk, majd a pirospaprikával fűszerezett 2 evőkanáknyi lisztben megforgatjuk.A hagymát megtisztitjuk, lereszeljük vagy finomra vágjuk, és a vajjal eggyüt egy mikrohullámot álló edénybetesszük és 600 vattal 2 percig pároljuk. a gombát megtisztitjuk, cikkekre vágjuk, a hagymára dobjuk.Lefedve, változatlan teljesitménnyel 3percig pároljuk.A tejet , a maradék 1 kanálnyi liszttel, sóval, borssal, a tejszinnel mixerbe töltjük és kicsit pépesitjük.Adagonként a gombára öntjük úgy, hogy közben a halat is belerétegezzük. Lefedve, 600 vattal 15 percig pároljuk. Közben egyszer-kétszer a halat óvatosan "emelgetve" megkeverjük, vigyázva hogy ne törjön!! 5 percnyi pihentetés után tálaljuk.Párolt rizs illik köretnek hozzá!!!

 


Tengeri halleves

 

Hozzávalók:

50dkg tengerihal-filé, 1 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, zellergumó, zellerzöld, 1 szál póré, 1 paradicsom, késhegynyi kurkuma, 2 db halászlékocka, só

 

Elkészítés:

Tegyük fel a hal és a zöldségek felét és a paradicsomot főni annyi vízbe, amennyi jól ellepi. Ízesítsük a halászlékockával, kurkumával, sóval. Vágjuk a többi zöldséget vékony csíkokra, a halhúst kockákra. Félórás lassú forralás után az alaplevet turmixoljuk vagy passzírozzuk át. A krémleveshez adjuk hozzá a zöldségcsíkokat és a halat, és kis lángon, pár perc alatt főzzük össze. Ízlés szerint világos vajas rántással is sűríthetjük.

 


Egészben sült süllő

 

network.hu

hozzávalók

4 db süllő, 3 db citrom, olaj, búzaliszt (finom), só

 

1. Tisztítsa meg a süllőket és sűrűn irdalja be mind két oldalát.

2. Dörzsölje be a halakat sóval, locsolja meg citromlével.

3. Hagyja állni a hűtőben 1-2 órát.

4. Forgassa meg a halakat lisztben.

5. Süsse ropogósra bő olajban.

6. Csepegtesse le a halakat.

7. Citrommal, főtt, petrezselymes burgonyával tálalja.

  1. Illik hozzá a majonéz.

 

Tiszai halászlé

 

Hozzávalók:

1 kg hal, 3 nagy fej vöröshagyma, 5 dkg zsír, 1 kk só, 1 kk paprika, 1 erôs zöldpaprika, 1 paradicsom.

 

Elkészítés:

Az igazán jó halászlé 3 féle halból készül, és minél nagyobb mennyiségben fôzik, általában annál ízletesebb. Ajánlott halfélék a ponty, a harcsa és a keszeg. Vágjuk apróra a hagymát, majd rövid ideig pároljuk zsíron, de ne pirítsuk meg. Ezután szórjuk meg a sóval és a paprikával, majd bô vízzel felengedve fôzz-k puhára. Dobjuk bele a keszegeket és a maradékokat (fej, farok), a feldarabolt paprikával és paradicsommal. Ha ez is puhára fôtt, törjük át az egészet szitán. Ez a lé nagyjából egy órán keresztül fô, addig tisztítsuk meg a halakat, vágjuk kb. 3 centi vastag szeletekre, és hagyjuk negyed órát besózva állni. Ezután tegüke egy nagy lábasba a halszeleteket, öntsük rá az áttört levet, és hígítsuk fel vízzel annyira, hogy a halszeleteket teljesen ellepje. Ízlés szerint még sózzuk, paprikázzuk. Fôzzük egyenletes tûzön kb. háromnegyed órán át. Keverni nem szokták, mert a hal összetörhet. Az ikrát/tejet a fôzés vége elôtt kb. 5 perccel tegyük hozzá. Ugyanabban az edényben tálaljuk, amiben fôtt.

 

network.hu

Tejfölös ponty dunántúli módra

 

Hozzávalók:

1 kiló felszeletelt ponty, 25 dkg gomba, 5 dkg vaj, 2 dl fehérbor, 1 pohár tejföl, 1 ek. liszt, só, ételízesítô

 

Elkészítés:

A halat be kell sózni, ételízesítôvel megszórni és betenni egy római tálba. Ezután a borban elkevert szeletelt gombát ráhelyezzük a halra, majd sütôbe tesszük. Amikor a hal megpuhult, megkenjük a liszttel elkevert tejfölt és még öt percre visszatoljuk a sütôbe.

Címkék: hal hal félék hal recept halvacsora halászlé karácsonyi hal karácsonyi halászlé recept receptek karácsonyra süllő sült sült hal

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Bódi Istvánné üzente 15 éve

Én a gombás-tejszínes hal készítését úgy módosítom,hogy sütőbe sütöm jó lepirítva és rétegezem !!Nagyon finom !!

Válasz

jonas istvan üzente 15 éve

még a képek is guszták......

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu