Szeretettel köszöntelek a Horgászat Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris nézegetheted a horgász videókat, kapitális harcsákhoz, pontyokat. Beszélgethetsz más horgásztársakkal és feltöltheted saját peca-élményeidet.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Takács Tivadar
Horgászat Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Horgászat Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris nézegetheted a horgász videókat, kapitális harcsákhoz, pontyokat. Beszélgethetsz más horgásztársakkal és feltöltheted saját peca-élményeidet.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Takács Tivadar
Horgászat Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Horgászat Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris nézegetheted a horgász videókat, kapitális harcsákhoz, pontyokat. Beszélgethetsz más horgásztársakkal és feltöltheted saját peca-élményeidet.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Takács Tivadar
Horgászat Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Horgászat Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris nézegetheted a horgász videókat, kapitális harcsákhoz, pontyokat. Beszélgethetsz más horgásztársakkal és feltöltheted saját peca-élményeidet.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Takács Tivadar
Horgászat Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Eredeti élőhelye Kína, a Kárpát-medencében nem őshonos. A 60-as évektől végzett rendszeres telepítések miatt a magyarországi folyókban és néhol tavakban két faj, a pettyes busa és a fehér busa is gyakran előfordul.
Természetes körülmények között azonban nálunk nem, vagy csak jelentéktelen mennyiségben szaporodik. A busa külső megjelenése rendkívül jellegzetes, nagytestű, feje testéhez képest nagy, széles, szemei az állcsúcs vonala alatt helyezkednek el. Szája felső állású, úszói jól fejlettek, farokúszója mélyen bemetszett. Speciális szivacsos szűrőkészülékével kiszűri a víz baktérium- és planktontartalmát.
Húsa szálkás, közepes minőségű. Orvosbiológiai kísérletek szerint húsának rendszeres fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezért húsát az érelmeszesedést megelőző élelmiszerek közé sorolják.
A busa húsa elkészítés után /főzés, sütés, párolás/ világos-barnás árnyalatú. Előkészítése hasonló az amuréhoz, pikkelyeit könnyű eltávolítani, nem ülnek mélyen a bőrében. A belsőrészei közül a tejet és az ikrát használhatjuk fel.
Lényeges ennél a halfajtánál a sötét színű hashártyát eltávolítaní. Nagyobb példányait /20-35 kilós/ célszerű filézni. Ezekből szeleteket, örleményeket készíthetünk
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!