Horgászat: Pár szó a busáról

Szeretettel köszöntelek a Horgászat Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris nézegetheted a horgász videókat, kapitális harcsákhoz, pontyokat. Beszélgethetsz más horgásztársakkal és feltöltheted saját peca-élményeidet.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 7690 fő
  • Képek - 6707 db
  • Videók - 191 db
  • Blogbejegyzések - 250 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 829 db

Üdvözlettel,
Takács Tivadar
Horgászat Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Horgászat Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris nézegetheted a horgász videókat, kapitális harcsákhoz, pontyokat. Beszélgethetsz más horgásztársakkal és feltöltheted saját peca-élményeidet.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 7690 fő
  • Képek - 6707 db
  • Videók - 191 db
  • Blogbejegyzések - 250 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 829 db

Üdvözlettel,
Takács Tivadar
Horgászat Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Horgászat Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris nézegetheted a horgász videókat, kapitális harcsákhoz, pontyokat. Beszélgethetsz más horgásztársakkal és feltöltheted saját peca-élményeidet.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 7690 fő
  • Képek - 6707 db
  • Videók - 191 db
  • Blogbejegyzések - 250 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 829 db

Üdvözlettel,
Takács Tivadar
Horgászat Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Horgászat Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris nézegetheted a horgász videókat, kapitális harcsákhoz, pontyokat. Beszélgethetsz más horgásztársakkal és feltöltheted saját peca-élményeidet.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 7690 fő
  • Képek - 6707 db
  • Videók - 191 db
  • Blogbejegyzések - 250 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 829 db

Üdvözlettel,
Takács Tivadar
Horgászat Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

network.hu Eredeti élőhelye Kína, a Kárpát-medencében nem őshonos. A 60-as évektől végzett rendszeres telepítések miatt a magyarországi folyókban és néhol tavakban két faj, a pettyes busa és a fehér busa is gyakran előfordul. 

 

Természetes körülmények között azonban nálunk nem, vagy csak jelentéktelen mennyiségben szaporodik. A busa külső megjelenése rendkívül jellegzetes, nagytestű, feje testéhez képest nagy, széles, szemei az állcsúcs vonala alatt helyezkednek el. Szája felső állású, úszói jól fejlettek, farokúszója mélyen bemetszett. Speciális szivacsos szűrőkészülékével kiszűri a víz baktérium- és planktontartalmát.

 


Húsa szálkás, közepes minőségű. Orvosbiológiai kísérletek szerint húsának rendszeres fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezért húsát az érelmeszesedést megelőző élelmiszerek közé sorolják.


A busa húsa elkészítés után /főzés, sütés, párolás/ világos-barnás árnyalatú. Előkészítése hasonló az amuréhoz, pikkelyeit könnyű eltávolítani, nem ülnek mélyen a bőrében. A belsőrészei közül a tejet és az ikrát használhatjuk fel.
Lényeges ennél a halfajtánál a sötét színű hashártyát eltávolítaní. Nagyobb példányait /20-35 kilós/ célszerű filézni. Ezekből szeleteket, örleményeket készíthetünk

 

network.hu

 

Címkék: halak busa

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kovacs Mihaly üzente 15 éve

szeretnek tobbet megtudni a busa horgaszatarol.

Válasz

GYARFAS BERNAD üzente 15 éve

Szia Tivadar,egy par tipp a Busa fogasahoz..(elobb bocs,hogy ekezet nelkul irok)..a lenyeg hogy az etetokosarban olyan etetoanyagot hasznalj ami a vizben felhos hatast gyakorol,ami a legbevaltabb nekem az az ugynevezett TDX.ETEOANYAG..nem tudom,hogy nallatok Magyarorszagon forgalmazzak,de hidd el nagyon bevalt(ha busa van a kornyeken oda csalja)es tovabb a szerko,etetokosar alatt egy kemeny 2 es horog ,es kosar folott mezes pufival csalizva.....Mi nallunk Erdelyben,nagyon elterjedt az ugymond TDX etetoanyag,es nagyon olcso 1kgLEJROL.ft-ra atszamolva 200ft.FOGTAM EN TEKNOPLANTONNAL IS,DE NEM ANNYIRA EREDMENYES VOLT MEG KOZELROL SEM MINT A TDX...A TEGNAP IS JOTT 2 DRB.EGY 6KG,ES EGY 2KG OS BUSA...FESZULJON A ZSINOR HAVER...

Válasz

Apró István üzente 15 éve

Én is olvastam valahol és legalább egy évtizede sikerrel alkalmazom: a busaszeleteket sózás után vékonyan megkenem mustárral és pár órára hűtőbe teszem. Utána a szokásos paprikás lisztbe forgatás és sütés is kitűnő eredményt hoz.

Válasz

Takács Tivadar üzente 15 éve

Tettem bele képet, így már bárki felismerheti a busát, ezt a nagyon ízletes, ám nehezen megfogható halat! Egyébként ki milyen módszerrel fog / fogott busát, írjátok meg azt is?

Válasz

Nádházi Lajos üzente 15 éve

Fokhagymás tejbe áztatni 1 napig ugy nagyon finom sütve!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu