Horgászat: Kora tavaszi horgázat

Szeretettel köszöntelek a Horgászat Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris nézegetheted a horgász videókat, kapitális harcsákhoz, pontyokat. Beszélgethetsz más horgásztársakkal és feltöltheted saját peca-élményeidet.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 7690 fő
  • Képek - 6707 db
  • Videók - 191 db
  • Blogbejegyzések - 250 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 829 db

Üdvözlettel,
Takács Tivadar
Horgászat Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Horgászat Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris nézegetheted a horgász videókat, kapitális harcsákhoz, pontyokat. Beszélgethetsz más horgásztársakkal és feltöltheted saját peca-élményeidet.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 7690 fő
  • Képek - 6707 db
  • Videók - 191 db
  • Blogbejegyzések - 250 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 829 db

Üdvözlettel,
Takács Tivadar
Horgászat Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Horgászat Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris nézegetheted a horgász videókat, kapitális harcsákhoz, pontyokat. Beszélgethetsz más horgásztársakkal és feltöltheted saját peca-élményeidet.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 7690 fő
  • Képek - 6707 db
  • Videók - 191 db
  • Blogbejegyzések - 250 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 829 db

Üdvözlettel,
Takács Tivadar
Horgászat Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Horgászat Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris nézegetheted a horgász videókat, kapitális harcsákhoz, pontyokat. Beszélgethetsz más horgásztársakkal és feltöltheted saját peca-élményeidet.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 7690 fő
  • Képek - 6707 db
  • Videók - 191 db
  • Blogbejegyzések - 250 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 829 db

Üdvözlettel,
Takács Tivadar
Horgászat Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Kora tavaszi horgázat

15 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Következzen egy Tavaszváró Horgász Ötletbörze, ami érvényes lehet, mondjuk április közepéig, amíg beáll a valódi tavasz, a nagy zabálás és a komoly tilalmak ideje.

 

network.hu

 Hol van a hal?

 

A halak téli vermelése a kulcsszó a tavaszi horgászathoz, ha tudod mit jelent a vermelés, akkor néhány következtetést végiggondolva gazdag és eredményes horgászatra számíthatsz. A halak téli álma alatt az életfunkcióik lelassulnak, így kevesebbet esznek, és kevesebbet mozognak. A tavak, folyók vízhőmérséklete nem változik egyik percről a másikra, úgyhogy a jég olvadása után a halak még nem úsznak el téli pihenőhelyeikről. Kora tavasszal a halak még a mély vizekben tanyáznak, aztán, ahogy fölébredtek és gyorsul az anyagcseréjük, úgy keresik a melegebb vizeket, először a partközelben.

 

Mit enne a hal?

Egy évszaknyi fagyasztott állapot után? Mindent, ami csak él és mozog, vagyis fehérjét, fehérjével. Pinki, giliszta, csonti, nyű, esetleg jó sűrű kukric legyen a horgon. Ilyenkor a húsfélék valahogy mindig eredményesebbek a növényi eredetű csaliknál.


Mivel etessünk?

Közvetlen a jégolvadás után nem érdemes halálra etetni a halakat, én inkább a masszívan illatozó, és gyorsan oldodó etetőanyagokat javaslom, nem túl nagy mennyiségben. Sőt, állítólag sötétebb színű kell, hogy legyen az anyag, merthogy Kedvenc horgászboltunk polcán biztosan hatalmas választékot találunk kifejezetten tavaszi etetőanyagokból, de itt alant van egy összeállítás, amit a neten találtam és jónak tűnik, ha magunk akarunk etetőanyagot gyártani – én biztosan ki is fogom próbálni.


Egy jól bevált recept a tavaszi hónapokra:

  • Zsemlemorzsa: 10 %

  • Háztartási keksz őrlemény: 15 %

  • Pirított mogyoró: 10 %

  • Pirított kendermag: 20 %

  • Kukoricaliszt: 30 %

  • Kókuszőrlemény: 5 %

  • Angolkenyér: 10 %

  • Pirított napraforgó: 5 %

  • Folyékony aroma, vagy aromaporok

  • Élőanyag (csonti)


Hogyan kell kifogni a halat?

Kicsi horoggal, finom szerelékkel, vékony damillal és a kapásokra nagyon odafigyelve, hiszen ilyenkor nem rángatják úgy az eléjük pottyantott csemegét a halak. Egy kicsi emelésnek tűnő akcióra is érdemes rávágni.

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Csáki István üzente 11 éve

Ha kivesszük az élő anyagot , sörkorcsolyának se rossz:-)

Válasz

Plesovszki istván üzente 15 éve

Szia spori,sajnos miota eladtuk a Gyomai Kecsegésin levő telkünket,nagyon ritkán járok arra SAJNOS! Hivatásos várakozó müvész vagyok,(kamionos) igy már csak Pesthez közeli Duna,néha TIszafüreden 1-2nap jut nekem ebből a szivet melengető sportból.

Válasz

megyeri jenő üzente 15 éve

hello
hova jársz?duzzasztó?Békésszentandrás
milyen a folyó,nem árad?
duzzaszto felett szoktam kuttyogni nyáron,vagy a siratón kárász ponty.

Válasz

Bujdosó Imre üzente 15 éve

Már alig várom az úszóm idei első rezdülését, ami remélem legkésőbb 1,5-2 héten belül be is következik! /Ekkor tudok leghamarabb kikerülni a szabadba, kedvenc horgászvizemhez, a Kőröshöz./

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu