Horgászat: Harcsafogás

Szeretettel köszöntelek a Horgászat Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris nézegetheted a horgász videókat, kapitális harcsákhoz, pontyokat. Beszélgethetsz más horgásztársakkal és feltöltheted saját peca-élményeidet.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 7690 fő
  • Képek - 6707 db
  • Videók - 191 db
  • Blogbejegyzések - 250 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 829 db

Üdvözlettel,
Takács Tivadar
Horgászat Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Horgászat Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris nézegetheted a horgász videókat, kapitális harcsákhoz, pontyokat. Beszélgethetsz más horgásztársakkal és feltöltheted saját peca-élményeidet.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 7690 fő
  • Képek - 6707 db
  • Videók - 191 db
  • Blogbejegyzések - 250 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 829 db

Üdvözlettel,
Takács Tivadar
Horgászat Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Horgászat Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris nézegetheted a horgász videókat, kapitális harcsákhoz, pontyokat. Beszélgethetsz más horgásztársakkal és feltöltheted saját peca-élményeidet.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 7690 fő
  • Képek - 6707 db
  • Videók - 191 db
  • Blogbejegyzések - 250 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 829 db

Üdvözlettel,
Takács Tivadar
Horgászat Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Horgászat Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris nézegetheted a horgász videókat, kapitális harcsákhoz, pontyokat. Beszélgethetsz más horgásztársakkal és feltöltheted saját peca-élményeidet.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 7690 fő
  • Képek - 6707 db
  • Videók - 191 db
  • Blogbejegyzések - 250 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 829 db

Üdvözlettel,
Takács Tivadar
Horgászat Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

 

Hogyan bánjunk a harcsával?

Manapság divat lett a harcsahorgászat. Egyre több horgász szeretne kapitális harcsát fogni. De vajon mindenki fel van készülve, tudja azt, hogy miképpen bánjon a kifárasztott harcsával? Mielőtt összeakaszkodnánk egy nagybajuszúval, nem árt átgondolni. Hová és hogyan emeljük ki? Ha esetleg később tudjuk csak fotózni, miképpen tartsuk életben? De akkor is ildomos a kíméletes bánásmód, ha netalán valaki a konyhára szánja a későbbiekben őkelmét.

Szinte a végén kezdem a harcsahorgászatot, mivel meg vagyok győződve róla, hogy sokan csak azzal foglalkoznak, hogyan fogjanak végre harcsát. Csak ekkor szembesülnek azzal, hogy ki kell emelni, esetleg fotózáshoz életben tartani. Ebben szeretnék segíteni, útmutatást adni.

Megmondom őszintén, eddig még csak csónakból fogtam harcsát, tehát ebből a szempontból közelítem meg a kérdést. Viszont a leírtak nagy része alkalmazható partról való horgászat esetén is. Tegyük fel, hogy megakasztunk egy harcsát és elkezdjük a fárasztását. Már közben készüljünk fel a harcsa kiemelésére. A csónak aljába lehetőség szerint terítsünk ki egy benedvesített „harcsamatracot”. Ez akár egy nagyobb darab ponyvából is készülhet. Hasznos lehet, ha körben erős fülek találhatóak rajta, hiszen a későbbiekben ezeket összefogva beleakaszthatjuk mérlegünk kampóját is. Ha ezzel megvagyunk, akkor nincs mást teendő, amíg el nem elérkezünk a kiemelés pillanatához. Ekkor szembesülünk az első kérdéssel, hogyan emeljük szárazra? Az első lehetőség: kézzel. Így bármekkorát ki tudunk emelni, nem árt azonban néhány dolgot előtte átgondolni! Figyelembe kell venni, miként akadt meg a horog, mert ha úgy látjuk, hogy beleakadhat kezünkbe az esetleg kiálló horog hegye, akkor tegyünk le a kiemelés eme módjáról, mivel igen veszélyes lehet. Gondoljunk csak bele! A halunk szájában az egyik horog a másik pedig szabadon mozog (ez kéthorgos műcsali, pl. egy wobbler esetében könnyen előfordulhat). Nyúlnánk a harcsa szájába, az pedig még tesz egy hirtelen mozdulatot, miáltal belerántja kezünkbe a szabadon lévő horgot – nem egy kellemes szituáció. Ennek ellenére, ha megoldható, akkor a kézzel való kiemelést javaslom, mivel állandóan „kéznél” van és ez a legkíméletesebb. A kezünket az éles gerebenfogak miatt védjük kesztyűvel, vagy egy darab ronggyal.

 

további információ www.haldorado.hu

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu